Kulttuurifarmi Villa Herttala

Kulttuurin viljelyä ja farmeilua since 2021

Kulttuurifarmi Villa Herttala on Rahikkalan Tilan uusi elämyksellinen yhtiö. 

Palvelut keskittyvät eläinterapiaan, eli eläinten rapsutteluun ja hoitamiseen matalalta kynnykseltä. 

Luontoon ja erilaisiin luontoreitteihin, joita voi kulkea yksin, perheen tai eläimen kanssa.

Sekä luovaan liikkumiseen, joka tarkoittaa sen tutun ja turvallisen lajin parissa vietettyä aikaa aivan uudessa ja erilaisessa miljöössä. 

Villa Herttalan tavoitteena on olla juuri sellainen paikka, kun Rahikkala on ollut uuden yhtiön osakkaiden lapsuudessa ja nuoruudessa. Turvallinen, lämmin, aito ja läheinen. <3

Jokaisella vieraalla on tilaa kasvaa, oppia sekä toteuttaa omia unelmia. 

Tervetuloa Herttalaan! 

KesäKahvila Keuruulla

Kahvila Kuivaamo & Villa Herttala Avoinna 4.7. - 15.7. ma-pe klo12-16 

Kahvia, museo ja eläinystäviä. Rahikkalan Joulupolulta tuttu supersuosittu Kahvila Kuivaamo avaa jälleen ovensa. Tässä entisessä viljakuivaamossa ja nykyisessä viiden tähden kahvilassa on kaikki aistittava kohdallaan: maut, tuoksut ja maisemat. Tule ja maista, haista, näe ja koe itse!

Kahvila Kuivaamon naapurissa sijaitsee jyhkeä riihi, joka rakennettiin sekin 1800-luvun alkupuolella viljan kuivaamiseen. Nyt riihellä on uusi merkittävä elämäntehtävä -- palvella kulttuurifarmi Villa Herttalana!
Villa Herttalassa asustelee koko joukko maailman söpöimpiä eläinystäviä, kuten uhanalainen suomenlehmäneiti Hertta, suomenhevosvarsa Lyyra, puput Hippu ja Hoppu sekä suomenlampaat Kaneli, Sokeri, Pumpuli ja Hattara. Lisäksi Herttalan eläinjengiin kuuluvat hiirikissa Suzuki sekä Kukko Koo kanahaaremeineen.
Eläinystävien lisäksi Herttala esittelee paikallishistoriaa talonpoikaismuseon muodossa. Kesällä 2022 Herttalassa voi tutustua Ison Vihan aikaan, synkkään ajanjaksoon Ampialankylän, Keuruun ja koko Suomen historiassa.
Isoviha oli suuren Pohjan sodan (1700–1721) aikainen Venäjän miehitys Suomessa vuosina 1713–1721. Aikaa leimasivat venäläisten harjoittamat terroriteot, joihin nimitys "Iso Viha" liittyy. Keuruulla vastustettiin venäläisterroria paikallisen sissijoukon voimin. Myös tämän tarinan sankareihin, Herpmanin poikiin, pääset tutustumaan Villa Herttalan museossa.
Lisäksi perheen pienimmät voivat etsiä, ja löytää, Herttalan lähimaastosta Herpmanin poikien aarteen!

Villa Herttalan pääsyliput:
3e/4-7 -vuotiaat
5e/aikuinen (alle 3-vuotiaat ilmaiseksi)
Lipunmyynti Kahvila Kuivaamosta kahvilan aukioloaikoina

Rapsutusrakkautta eläinystävien kanssa ❤ Tiedätkö, kuka Herttalan eläinystävistä on tosi harvinainen, suorastaan uhanalainen? Haluaisitko tavata tämän vekkulin erikoisuuden - suomenlehmäneiti Hertan ja hänen kyyttö-perheensä - ja kuulla, miten ja miksi suomenlehmiä suojellaan?
Vai haluaisitko kenties tutustua lähemmin Suomen sotahistorian kiistattomaan eläinsankariin, suomenhevoseen? Herttalan suomenhevoset ovat suomenhevosia parhaimmillaan - rehtejä, sisukkaita, jämptejä ja suuria Persoonia isolla peellä. Koska he ovat myös uteliaita, tapaavat he sinut silitysetäisyydeltä enemmän kuin mielellään!
Tai kiinnostaisiko laiduntapaaminen ihkaoikean lammaskatraan kanssa? Lauman johtaja Kaneli rakastaa rapsutuksia (ja kuivaa leipää), eikä varmasti kyllästy näistä kumpaankaan ihan hetkessä.
Eikä unohdeta siliteltäviä (ja syliteltäviä) pupujamme Hippua ja Hoppua, hiirikissa Suzukia, eikä hurjan rohkeaa Kukko Koota kanahaaremeineen. Pupuille maistuisi kenties porkkana ja kanojen häkistä voisimme löytää munan!
Kirmaa mukaan Herttalan eläinystävien kesään, ja pääset tutustumaan tarkemmin heidän sielunelämäänsä. Noin 30 minuutin mittaisella kierroksella eläimiä pääsee rapsuttamaan, syöttämään ja hoitamaan yhdessä Herttalan oppaan kanssa.

Herttalan eläinystävien rapsutusliput: 10e/ hlö, alle 3-vuotiaat ilmaiseksi. (Rapsutuslippu sis. myös pääsyn Herttalan talonpoikaismuseoon.)

Huom! Alle 12-vuotiaat lapset eivät voi osallistua eläinystävien rapsutuskierrokselle ilman omaa aikuista. Herttalan opas ohjaa koko ryhmää, eikä vastaa yksittäisten lasten ohjaamisesta.
Rapsutuskierrosten liput myynnissä Kahvila Kuivaamossa kahvilan aukioloaikoina.

Farmiharrastus 

Tutustu, hoida ja rakastu Rahikkalan ihaniin hevosiin, lehmiin ja kissoihin. Tilallamme asustaa kolme Itäsuomenkarjan (kyyttö) rotuista lehmää, kaksi Suomenhevosta sekä lammaskatras, Kukko Koo kahden kanan kanssa sekä yksi kissa nimeltä Suzuki. Farmiharrastuksen myötä pääset tutustumaan heistä jokaiseen. Kysy lisää info@rahikkalantila.com

kyyttökarja itäsuomenkarja 

Muut elämyspalvelut

Farmileiri tulee taas kesällä 2023

Villa Herttalan suuren suosion saanut lasten kesäleiri järjestetään jälleen kesällä 2023. 

"Leiripäivät kuluivat Pehtoorin hommissa, eläinystäviä rpaustellen ja hoitaen sekä ystävien seurasta nauttien. Villa Herttalassa rakastamme meitä ympäröivää luontoa – puita, sammalia, kiviä, ikiaikaista kalliota. Leikimme metsässä, kuuntelimme sitä ja nuuhkimme sen puhdasta ilmaa. Ihmetellen lähetimme itse tehdyt kaarnaveneet matkaan lähdepuron kirkkaaseen veteen.
Kumisaappaat jalassa ja kiikarit kädessä teimme metsäretkiä, jotka olivatkin elämäniloa aidoimmillaan. Päivällä (ja illalla) uimme turvallisesti lähilammen lämpimässä ja puhtaassa lähdevedessä sekä lämmittelimme rantasaunan leppeissä löylyissä."
Tätä ja paljon kaikkea muuta kuuluu Herttalan farmileiriin. <3 

Ruokailemme (ja majoitumme) Rahikkalan tunnelmallisessa ja tilavassa päärakennuksessa. Toimintahetkinä liikumme Rahikkalan pihapiirissä ja lähiympäristössä.

 Seuraavan Farmileirin ilmoittautuminen aukeaa jälleen joulukuussa 2022. 

 Lämpimästi tervetuloa Villa Herttalaan <3

 

Haluaisitko yksityisen eläinkierroksen Villa Herttalassa? Kysy tarjous info@rahikkalantila.com