Kulttuurifarmi Villa Herttala

Kulttuurin viljelyä ja farmeilua since 2021

Palvelut keskittyvät eläinterapiaan, eli eläinten rapsutteluun ja hoitamiseen matalalta kynnykseltä. 

Luontoon ja erilaisiin luontoreitteihin, joita voi kulkea yksin, perheen tai eläimen kanssa.

Sekä luovaan liikkumiseen, joka tarkoittaa sen tutun ja turvallisen lajin parissa vietettyä aikaa aivan uudessa ja erilaisessa miljöössä. 

Villa Herttalan tavoitteena on olla juuri sellainen paikka, kun Rahikkala on ollut uuden yhtiön osakkaiden lapsuudessa ja nuoruudessa. Turvallinen, lämmin, aito ja läheinen. <3

Jokaisella vieraalla on tilaa kasvaa, oppia sekä toteuttaa omia unelmia. 

Tervetuloa Herttalaan!

 

Joulupolku 17.12.2022 

Erilainen Joulu

Nuuh, nuuh. Lehmäneiti Hertta nuuhkii valkoiseksi huurtunutta maata. Luntakin satoi jo, ainakin kolmesti, ja se peitti hetkeksi kaiken. Talot, polut, sammaleen, pakkasen kovettamat mustikanvarvut.
Mummulehmä Kaunokin mukaan nyt on tulossa joulu, Erilainen Joulu. Vaikka Hertta on vielä pieni, niinkuin mummu sanoo, Hertta tietää, mitä se tarkoittaa.
Ja kun sitä ajattelee, niin harmittaa, itkettääkin. Tekisi mieli kiukutella ja kiusata pihakuusen oravarouvaa, mutta ei se auta, mummu sanoo. Pitää vain painaa pää alas ja juosta tuuleen, niin mummu sanoo.
Mutta silti. Erilainen joulu. Itkettävä joulu. Joulu ilman äitiä.
Hertta tietää kyllä, mitä lehmän elämä on. Ensin sitä ollaan, sitten ei enää olla. Niin on mummu sanonut ja niin sanoi äiti. Mutta silti! Äiti!
Äidillä oli sorkka kipeä, kovastikin. Ei äiti siitä puhunut, käveli vaan kömpelömmin. Hertasta se näytti hassulta ja Hertta välillä vähän kiusasikin äitiä siitä. Nyt se hävettää. Ei niin saa tehdä, mutta niin sinä silti teit, mummu sanoo.
Mummu on kyllä viisas. Mummun mielestä Erilainen Joulu on ihan hyvä joulu. Tulee ystäviä kylään, hassuja ihmislapsia ja höpsöjä ihmisaikuisia, joita on hauska seurata. Saadaan erikseen jouluherkkuja ja kuulemma jotain Kynttilöitä. Niitä Hertta ei kyllä muista nähneensä. Voikohan niitäkin syödä?
Niin, tule vain, Erilainen Joulu. Joulu on joka tapauksessa hyvä.
Rahikkalan Hertta viettää jo toista jouluaan Keuruun Ampialassa, Rahikkalan tilan kulttuurifarmilla. Vaikka tässä joulussa onkin uusia sävyjä, paras ydin on silti tallella — ystävät!
Hertta eläinystävineen kutsuu myös sinut, ystävä, luokseen joulunviettoon!
Rahikkalan tunnelmallisella Joulupolulla lauantaina 17. joulukuuta tapaat Hertan eläinystävineen ja löydät samalla palan aitoa jouluiloa.
Viiden tähden Kahvila Kuivaamossa on tarjolla joulupuuroa, kuumaa juomaa ja ihania jouluisia herkkuja. Villa Herttalasta löytyy suloinen Joulupuoti, jossa myydään paikallisten kädentaitajien tuotteita ja muita upeita pikku lahjoja pukinkonttiin.
Joulupuodin tuotteisiin voi tutustua ennakkoon mm. tapahtuman Facebook-sivuilla.
Lisäksi Joulupolun ohjelmassa rapsuttelukierroksia. Paikkoja rajattu määrä, varaa oma paikkasi hyvissä ajoin etukäteen! (lisätietoja alla)
Rahikkalan kulttuurifarmilla vaalitaan aitoa maalaiselämää, luontoa ja osin uhanalaisia suomensukuisia lehmiä. Lehmien lisäksi farmilla asuu muita perinteisiä kotieläimiä, kuten suomenhevosia ja -lampaita.
Joulupolun tuotto ohjataan suoraan kulttuurifarmin eläinystävien hyväksi.
Tervetuloa mukaan! Tapahtuma-alueella on vapaa pääsy.
Aika: 17.12. klo 14-17
Paikka: Rahikkalan Tila, ampialantie 479, 42520 Asunta
Rapsuttelukierrokset klo 14:30 ja 15:30.
Hinta: 10€/hlö, alle 3-vuotiaat ilmaiseksi.
Liput varattavissa ennakkoon: 040 9633329 / info@rahikkalantila.com
Huom! Alle 12-vuotiaat lapset eivät voi osallistua rapsuttelukierrokselle ilman omaa aikuista. Herttalan opas ohjaa koko ryhmää, eikä vastaa yksittäisten lasten ohjaamisesta.
Lisätietoja tapahtumasta Facebook-tapahtumassa.  

 

Villa Herttalan farmi- tai heppaklubit

Farmiklubit ovat ohjattuja kerhoja, joissa tutustutaan Herttalan eläimiin, puuhaillaan turvallisesti eläinten kanssa, hoidetaan farmin pieniä askareita ja eletään yhdessä rikasta maalaiselämää. ❤

7-12 -vuotiaiden Farmiklubi lauantaisin klo 10:00 - 11:30
7-12 - vuotiaiden Heppaklubi lauantaisin klo 11:00 - 12:30 TÄYNNÄ!

Mukaan Farmiklubiin kertakäyntimaksulla

Kertamaksu : 15€/krt
lmoittaudu mukaan etukäteen: info@rahikkalantila.com / 040 9633329 (Marjaana)

Ilmoittautuminen kevään 2023 kurssipaikoille aukeaa 1.12.2022

Ilmoittautuminen ja lisätiedot info@rahikkalantila.com 

Farmiklubi
Farmiklubilaisena pääset hoitamaan eläinystäviä niille tärkeiden arkirutiinien mukaan. Eläinystävien hoidon lisäksi klubilaiset opettelevat laajemminkin maalaiselämän alkeita ja hoitavat pieniä, Pehtoorin, antamia hommia.
Toisaalta pääset kokemaan kaikkea sitä, mikä ei ehkä kuulunut suunnitelmaan, mutta on kuitenkin osa farmielämää. Kenties lehmät ovat karanneet ja lehmäpaimenia tarvitaan? Tai mitä jos Siru-tamma onkin piehtaroinut itsensä mutavellissä aivan kuraiseksi ja kaipaa pesua? Entäs Herttalan pienet karitsat, heidät pitäisi viedä ensi kertaa kävelylle, mutta mitäköhän siitä tulee?
Heppaklubi
Herttalan heppaklubissa opetellaan ratsastuksen alkeita, hoidetaan Herttalan hevosia ja höpistään, no, mistäs muustakaan, kuin hevosista!
Huom! Herttalan heppaklubi ei ole ratsastuskoulutoimintaa, eikä sisällä pelkkää ratsastusta. Klubi sopii aloittelijoille ja heille, jotka haluavat tutustua hevosten elämään pelkkää ratsastustuntia perusteellisemmin.
Lehmäneiti Hertta ystävineen toivottaa sinut lämpimästi tervetulleeksi mukaan!

kyyttökarja itäsuomenkarja 

Muut elämyspalvelut

Farmileiri tulee taas kesällä 2023

Villa Herttalan suuren suosion saanut lasten kesäleiri järjestetään jälleen kesällä 2023. 

"Leiripäivät kuluivat Pehtoorin hommissa, eläinystäviä rpaustellen ja hoitaen sekä ystävien seurasta nauttien. Villa Herttalassa rakastamme meitä ympäröivää luontoa – puita, sammalia, kiviä, ikiaikaista kalliota. Leikimme metsässä, kuuntelimme sitä ja nuuhkimme sen puhdasta ilmaa. Ihmetellen lähetimme itse tehdyt kaarnaveneet matkaan lähdepuron kirkkaaseen veteen.
Kumisaappaat jalassa ja kiikarit kädessä teimme metsäretkiä, jotka olivatkin elämäniloa aidoimmillaan. Päivällä (ja illalla) uimme turvallisesti lähilammen lämpimässä ja puhtaassa lähdevedessä sekä lämmittelimme rantasaunan leppeissä löylyissä."
Tätä ja paljon kaikkea muuta kuuluu Herttalan farmileiriin. <3 

Ruokailemme (ja majoitumme) Rahikkalan tunnelmallisessa ja tilavassa päärakennuksessa. Toimintahetkinä liikumme Rahikkalan pihapiirissä ja lähiympäristössä.

 Seuraavan Farmileirin ilmoittautuminen aukeaa 15. joulukuuta 2022 

 Lämpimästi tervetuloa Villa Herttalaan <3

 

Haluaisitko yksityisen eläinkierroksen Villa Herttalassa? 

Yksityinen rapsuttelukierros yksityis- ja yritysryhmille: 120€/h

Varaa aika ja kysy lisätietoja info@rahikkalantila.com / 040 9633329 Marjaana